Onze bijdrage aan het politiek café van de Soester Zakenkring

Winkelstraat Soest
Harrie Dijkhuizen
Door Harrie Dijkhuizen op 16 februari 2022 om 10:00

Onze bijdrage aan het politiek café van de Soester Zakenkring

Samen Recht Doen is onze slogan, daar gaan we voor!

Samen betekent in deze setting dat inwoners en ondernemers samen optrekken. Dat betekent dat er naast wonen en allerlei andere heel belangrijke zaken ook ruimte moet zijn en blijven om te ondernemen. Ondernemen moet in de gemeente Soest aantrekkelijk zijn. Ondernemers bieden ons werkgelegenheid en zijn goed voor onze economie. Daarom vinden wij dat we goed voor ondernemers moeten zijn. Dat is een samenspel, oog voor de inwoners, oog voor ondernemers. Oog voor elkaars belangen. En zeker in tijden als deze mogen ondernemers op de gemeente rekenen wat ons betreft.

Recht doen. Dat betekent dat we niet zomaar bedrijfsruimte willen weggeven voor woningen. We willen allemaal wonen en als ChristenUnie SGP zetten wij ons daar ook vol voor in, want die prioriteit voelen we allemaal. Maar Soest en Soesterberg is er in onze optiek niet alleen om te wonen. Soest en Soesterberg moeten ook plaatsen zijn en blijven waar ondernemers kunnen ondernemen. Waar letterlijk en figuurlijk ruimte is om een winkel te runnen, een horecazaak te openen of een bedrijf te vestigen. En daar geldt niet het recht van de sterkste of de grootste maar daar wordt iedereen hetzelfde behandeld. Betekent overigens niet dat we geen ruimte voor wonen willen maken, maar wel met verstand en met ook voor beide belangen.

Doen. En dan het doen, want als woorden slechts woorden blijven dan zitten we onze tijd te verdoen. Daarom willen wij graag het ondernemersklimaat verder versterken. We zijn enorm blij met alle mensen die zich inzetten in deze sector voor deze sector. Maar het mag niet alleen afhankelijk zijn van ondernemende mensen, er mag ook wat verwacht worden van de gemeente, van de lokale politiek, van ons, van mij.

Daarom zetten wij ons als Christen-Unie-SGP graag ons voor goede infrastructuur, voor bereikbaarheid, voor een fijn ondernemersklimaat, voor verbinding. We helpen graag mee de bedrijventerreinen verder te verduurzamen en we zetten ons in voor de aanpak van leegstand. U kunt op ons rekenen.

Samen Recht Doen, ook voor ondernemers in Soest en Soesterberg.